Харемът на нарцисистите, част I.

Нарцистичен харем

Нарцисистите колекционират хора така, както децата колекционират играчки.

Това се случва, тъй като не могат да регулират самочувствието си и се нуждаят (като от въздуха) от източници на валидация и възхищение. Нарцистичният харем не трябва да се бърка със здравата система за подкрепа, изградена с приятели и семейство, която се гради на взаимно уважение, даване и помощ, защото при харема има култ към личността – нарцисистът на пиедестал, а клакьорите го подкрепят еднопосочно. Участниците в харема често не се познават и фигурират в този кръг само, заради това, което могат да дадат, липсва истински интерес или загриженост към тях. Те са стадото на нарцисиста, което бива доено, когато той има нужда от прясна доставка на одобрение. Членовете му се ползват по предназначение в зависимост от търсения спрямо моментната нужда ефект. Харемът се поддържа с техниките на прекъснатото подсилване и любовната бомбардировка.

Харемът обикновено се състои от членове от другия пол: потенциални трофеи, завоеванията за една нощ, надяващите се да станат поредната му придобивка, феновете от миналото, одобрените от сайтовете за запознанства, приятелите на роднините, БИВШИТЕ ПРИЯТЕЛИ на бившите партньори, а често и бившите партньори, с които са „добри приятели”, братята или сестрите – емпати, майката или бащата, т.е. родителят, който не е източник на нарцистичната травма.

Когато нарцисистът е във фазата на обезценяване и дискредитиране на партньора си, харемът участва в клеветническата кампания срещу него, за да премахне конкуренцията по – бързо. В социалните мрежи служи и за спешно подхранване на егото.

Новият партньор,„свежата кръв” или прясната нарцистична доставка, не се анонсира дълго време, за да не се губи одобрението на харема, а когато това се случи, е с цел ТРИАНГУЛАЦИЯ, докато извън полезрението на партньора текат непрекъснати разяснения как новата връзка е компромис за нарцисиста, понеже се чувства самотен и нещастен.

Край на част I.

 

1 thought on “Харемът на нарцисистите, част I.”

  1. Wow, marvelous weblog layout! How lengthy have you ever been blogging for?
    you make running a blog glance easy. The overall glance of your web site is great,
    as neatly as the content! You can see similar here e-commerce

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top
Scroll to Top Call Now Button