Ще се промени ли нарцисистът/психопатът?

Ще се промени, ако отговорът на спусъка (конкретен дразнител), е РАЗЛИЧЕН. Пример: друга реакция на нещо, което въприема като критика, а не смазването, на което сте подложени в тази ситуация преди.

НО АКО моделът, навикът, поведението са едни и същи, отговорът е НЕ.

Не, нарцисистът, социопатът или психопатът няма да се промени.

Без значение какво твърди, за да ви „всмуче“ обратно във връзката, без значение на какво се надявате, защото ви е трудно да си представите живота без него. Ако връзката ви се разпада стремглаво, това обещание е едно от най-използваните. Изведнъж той/тя „разбира“ защо сте разстроени и готови да си тръгнете. Видимо поема отговорност за поведението си. Обещава да отиде на терапия и да направи всичко, което поискате, за да ви задържи. Толкова съжалява, че ви е наранил/а.  Това е съблазнително предложение за вас, защото сте инвестирали всичко в тази връзка и искате тя да проработи. Изглежда искрено обещание. Въздъхвате с облекчение, защото някъде по пътя сте започнали да се молите за магия или чудо, дори вероятно сте посетили някоя църква и сте запалили свещ. Надеждата избуява отново.

Докато не се разпадне за пореден път. Тези хора контролират вас, а не себе си. За определен период от време мислите, че отношенията ще се променят, защото другият се старае.

Е, поне така изглежда.

До момента, в който отново се почувства удобно във връзката.

Тогава неизменно ще се върне към същите антагонистични модели, а вие ще събирате парчетата от себе си в поредния емоционален фалит.

Scroll to Top
Scroll to Top Call Now Button